Skořicové řezy

29.02.2012 19:24

 

Suroviny:

4 vejce
20 dkg cukru krystal
20 dkg hladké mouka
1 dcl olej
1 dcl mléka
1 prášek do pečiva
------------------------------------------------------
1/2 l mléka
1 vanilkový pudink
3 lžíce cukru krystal
------------------------------------------------------
zakysaná smetana
skořicový cukr
 

Postup:

Z vajec, hladké mouky, cukru krystalu, oleje, mléka a prášku do pečiva vymícháme hladké těsto a vlejeme je na plech, který jsme vymazali tukem a vysypali moukou. Případně můžeme plech vyložit papírem na pečení.

Z 1/2 litru mléka, pudinku a cukru krystalu uvaříma vanilkový pudink a ještě horký rovnoměrně rozlijeme na těsto a následně pečeme při teplotě 180°C.

Po upečení necháme korpus vychladnout a následně po povrchu rozetřeme zakysanou smetanu, kterou buď uhladíme do hladka nebo s pomocí zubaté zdobící karty vytvoříme vlnovky. Zakysanou smetanu rovnoměrně posypeme skořicovým cukrem a hotový řez necháme 1/2 dne uležet v chladničce.