Ořechový dort (korpus)
Suroviny:
7 vajec
240 g cukr krystal
100 g nahrubo mletá ořechová jádra
170 g hladká mouka
40 g kakaový prášek
kypřící prášek
Postup:
Vezmeme vejce a cukr krystal a elektrickým šlehačem vyšleháme do husté pěny. Do vyšlehané hmoty opatrně po částech nasypeme mouku smíchanou s namletými ořechy, kakaem, trochou kypřícího prášku a jemně vmícháme, aby hmota zůstala co nejvíce nadýchaná. Poté promíchané těsto nalejeme do tukem vymazané a moukou vysypané dortové hmoty, vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme asi na 180°C. Doba pečení je asi 45 minut.
Dohotovení:
Vychladlý dort rozkrojíme na tři kola a naplníme krémem. Poté necháme dort ztuhnout v lednici. Nakonec dort můžeme polít čokoládou, obsypat strouhanými ořechy nebo nazdobit krémem.